Wednesday, 27 October 2010

mak a.k.a mummy

Assalamualaikum
setiap yang hidup di dunia ni mesti ada ibu bapa kan
tanpa mereka tidak wujudlah kita
yang bezanya sama ada ibu bapanya masih hidup atau sudah meninggal (sebab meninggal byklah fikir sendri la)
setiap orang ada yang rapat dengan ibu  atau ayah right
aku pun macam tu jugak
aku paling rapat dengan mak a.k.a mummy aku
kalu nak mintak duit ke ape ke semua mesti melalui mak
mak la yang jadi posmen x bergaji sampaikan hajat hati aku nieyh..
kalau nak something mesti pujuk mak dulu sure dapat..yes i love u mum

aku ni anak bongsu so mesti la agak manja n rapat dengan mak
aku juga  selalu panggil mak aku ' MUMMY'
aku bukan panggil selalu tapi bila time rase nk manja2 x pun nk mintak something.hahaha(jahatkan aku)

my mummy is the best mom in the world
i love her so much
aku x taw la macam mana 
kalau mak aku dah x ada nanti mcm mana la aku nak teruskan hidup
selama nie aku x pernah jauh ngn mak aku
kalau balik dari sekolah ja perkataan kedua yang keluar dari mulut aku
mesti "mak"dan soalan paling famous yang aku akan tanya "ayah mak mana?"soalan ni akan keluar bila x nampak atau x dengar suara mak aku.
semua orang dalam umah aku mest akan tercari2 mak aku termasuklah ayah aku

aku selalu berharap kalau boleh aku nak mak aku selalu ada dengan aku
(gila kau fitrah kat dunia nieyh mana ada orang hidup selamanya)

aku percaya semua orang sayangkan ibu,mak,mama dan sebagainya la.
sekiranay anda mempunyai dendam terhadap ibu jangan disimpan di dalam hati
dendam merupakan perosak hati seseorang
kerana membenci ibu dan menderhaka kepada ibu adalah dosa paling besar
nabi juga menyebut tatalah kepada ibumu.ibumu.ibumu barulah baginda menyebut bapamu
lihatlah betapa mulianya seorang ibu dihati baginda
jadi marilah kita sama2 memohon keampunan dan berusaha untuk membahagiakan ibu maasing-masing
sekiranay kita membahgiakannya kita juga mendapt pahala

I love you very very much mak
k bye
<3smile always<3saranghaeyo<3my chingu

1 comment:

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...