Saturday, 4 December 2010

kawan makan kawan

Assalamualaikum

hye semua
 rindu x entrydari fit???hehe
(mesti la x rindu kan coz da lagi banyak blog yang korang boleh bw kan)
x kira la rindu ke x yang penting ada entry baru yang harus di update 

kalau dilihat dari title tuh agak-agaknya kenapa boleh berlaku??
mungkin lapar kot
x pun saja nak try sedap ke x makan manusia ni kan..hehe
(canibal ke??)
sebut perkataan canibal nie teringat pula cerita tu..tajuk lupa dah tapi mmg ngerii la..
tapi rasanya daging manusia x sedap lah tambah2 kalau yang berhati busuk..hehe
ishhh merapu jelah jawapan tuh..

kawan makan kawan ni juga a.k.a tikam belakang la
 peribahasa harapkan pagar,pagar makan padi
(sesuai sangat lah peribahasa ni kepada sesiapa yang termakan kawan)hehe
kadang-kadang  perkara ni berlaku secara x sengaja taw..
(aiseh ayat macam penah buat je tapi x pernah pun)
dari segi pemerhatian fit perkara ni berlaku kebanyakannya bersebab..

antara sebab2nya
terpengaruh 
kena ugut (jarang sanagt la)
cemburu(x lain x bukan mesti pasal lelaki la ann...)
 banyak lagi la(lu pikir la sendiri)

dah alang-alang cerita pasal kawan makan kawan ni
fit nak story mory la sikit kat korang semua 
tadi  pukul 3 lepas on9 fit da la tengok cerita kat TV1
tajuk dia Pesona Rindu
sesape yang tengok mesti tau kan jalan cerita dia..
best la jugak cerita tu...
pelakon dia Zamarul Hisham (fazlan),Emelda Rosmila (najmah),Siti Fazurina (darina)
(watak utama la yang lain carik sendiri ok)
Fit ringkaskan la ye

cerita dia mcm ni si fazlan ni kawin la dengan darina ni.
 lepas kawin Fazurina sambung study kat NY 3 tahun beb.(pikir la sendiri perasaan suami dia ann)
biasa la bila dah dok overseas kan Fazurina jadi sibuk so kurang la bagi perhatian kat suami dia
awal2 boleh la tahan tapi lama2 no komen..hehe
si najmah ni pulak kawan baik rina  
sebenarnya 4org sahabat tapi sorang dah passed away..huhu
jadi tinggal la naj ngn lan ja kat Malaysia
kebetulan pula naj ni keja kat ofis lan 
so bila lan ni da problem dgn rina dia pun ngadu dekat naj..
semakin lama pakat-pakat da hati la kan..
jadi lan wat kptusan nak kawin ngn naj
mula2 najmah x setuju sebab x nak sakitkan hati rina(best fwen)
sebelum tu Lan ngaku dari dulu g dia suka kat naj ni
 so diorang pun kawin la sbb suka sama suka
dapat sorang anak
lepas 3 tahun rina pun balik Malaysia
Lan ngn Najmah ni siap komplot ngn mak ayah Lan wat mcm x da apa yg berlaku..
peribahsa ni sesuai kat part ni
sepandai-pandai tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah jua..
maknanya terbongkar la..
tapi yang bestnya rina x marah(sedar diri coz penah abaikan suami)
  cuma dia kecewa sebab lan sembunyi hal sebenar
so dia pun undur diri dari hubungan tu....
(tapi hati mesti panas kan kawan baik dah jadi madu)
rina kira baik la kan tapi dia x dapat la payung emas..hehe

cerita ni dikategori kawan makan kawan ke???
mugkin Lan tu sebenarnya jodoh najmah tapi dia kena kawin jadi madu dulu baru boleh dapat trus...huhu
kita perlu melepaskan sesuatu untuk mendapatkan sesuatu yang lebih baik kan...
najmah melepaskan sedikit kepercayaan rina demi mendapatkan secebis kebahagiaan

haha sorry sangat2 sebab telah membuatkan anda semua pening dengan cerita yang x brapa jelas ni...huhu
sebenarnya cerita dekat tv1 ni best2 juga...





No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...