Tuesday, 4 January 2011

an arranged marriage

Assalamualaikum

hello bloggers
sihat semua??
apa pendapat korang jika anda mengalami situasi seperti title di atas??
agree or disagree
(bagi sesiapa dah de cik abang mesti disagree rite)
aku????
hahaha
ntah la belum terfikir lagi pun bab-bab ni

bunyi macam kolot kan kalau kawin atur ni
tapi 
sebenarnya banyak juga kebaikan dia tau
banyak juga yang lebih suka kawin atur

sebab-sebabnya
1)pilihan keluarga selalunya betul
(ye la x kan parents nak cari isteri/suami yang x baik untuk anak2 kan)
2)terlampau pemalu sampai nak jumpa orang pun takut
3)workaholic
(terlalu sibuk dengan kerja sampai x dak masa nak mengorat..hehe)

kebaikan
1)dapat restu dari parents
(nak bahagia kena dapat restu kan baru boleh last forever and ever)
2)boleh bercinta lepas kawin
(kurang la sikit dosa dari wat maksiat)
3)kalau da masalah boleh la keluarga atau mentua sokong korang
(mesti sokong sebab depa yang cari kan)


mesti korang ingat aku ni gatai kan sebut pasal kawin-kawin
sebenarnya my beloved sir bagi task suruh wat esei pasal
tajuk yang di atas la
ok da nak sambung wat esei

No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...