Sunday, 21 April 2013

Jalinan kasih atau Fitrah kasih??

Assalamualaikum,

Hyep,selamat berhujung minggu bersama keluarga tersayang.Fit sekarang pun ada di rumah tercinta.Home sweet home :D.Fit tengah cuti midsem sekarang dan lepas habis cuti terus ada test dan presentation.Jadi cuti tak boleh tinggal buku la nampaknya.Hmm...inilah lumrah hidup sebagai pelajar kan nak nak student degree yang perlukan lebih komitmen.

Hmm..berbalik pada tajuk kat atas sebenarnya macam ni ceritanya.Mai dok dekat-dekat dulu baru senang nak cerita.Semasa dalam kereta Ayah dah ajak nak bawa p jalan masa Fit baru sampai Kedah dari Penang.Esoknya terus on la dan kami pun menuju ke tempat nak dituju tapi malangnya kami tak tau lokasi yang betul dan boleh dikatakan sesat la.Jadi ayah Fit pun tukar plan nak p rumah ex jiran kami yang pindah lebih kurang 8tahun dulu.Plan kedua ni pun kami tak pasti lokasi juga tapi berdasarkan ingatan ayah yang ingat-ingat lupa dan rajin bertanya maka akhirnya kami jumpa jugak lokasi yang ingin dituju.Thanks a lot kepada pak cik yang baik hati nak tolong tunjuk jalan.

Bila dah sampai maka terjadilah babak sedih dalam drama.Depa ni bukan setakat jiran tapi adajugaklah pertalian darah tu.Fit memang teringin lama dah nak p rumah depa tapi tak dak chance jadi hari ni baru boleh.I wonder jugaklah macam mana anak kak chik dah besar ke,rupa macam mana kan.Dulu masa depa kecik Fit suka ja dok mengusik,main-main,jalan-jalan..Nampak sangat rindu sampai termimpi dalam mimpi.Kami memang betul-betul lost contact dengan depa sekeluarga.Terubat la sikit bila dah jumpa dan depa dah ada ahli baru yang comel.Kyeopta!!.Fit memang suka dengan budak-budak lagi-lagi tahun ni In shaa Allah Fit bakal dapat anak buah baru.Fit teruja k teruja!!!!!!!!

Eh eh dah lari tajuk.Okay back to topic,anak kak chik yang sulung dah tingkatan 3 dah jadi anak dara.Number dua dah darjah 6.Terasa diri dah tua.sob sob sob..Ahli baru berumur 3 tahun.Rasa lain sangat bila tengok depa dah besar.Fit masih berharap depa kecik lagi boleh mengimbau kenangan lalu.Tapi mustahil la kan kalau tak besar-besar.Kita semua manusia biasa yang pasti umur makin bertambah.

Jom tengok gambar yang sempat diambik sebelum balik dan menuju ke tempat yang sepatutnya.

First day cuti dihabiskan dengan my beloved family.

No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...