Sunday, 15 May 2011

selamat hari guru



Assalamualaikum

ni last entry untuk dua minggu ni ok
maksudnya minggu ni + minggu depan la..

ok hari ni fitrah nak ucap selamat hari guru kepada semua guru-guru terutamanya cikgu yang pernah mengajar fitrah...tak kira la cikgu dari tadika dan sebagainya

pertama kali fitrah nak ucap terima kasih kepada cikgu tadika la
ye la masa tadika la fitrah belajar semua benda dari awal...
selamat hari guru kepada cikgu siti hajar @ cikgu maksu
tidak lupa juga kepada cikgu bedah(x ingat sangat nama cikgu ni)
cikgu masak sedap..karipap cikgu buat pun sedap...hmmmm .....teringin la pulak nak makan karipap yang cikgu buat...

ok habis pasal tadika

ni sekolah rendah pulak ye

fit sebut nama yang terlintas di fikiran sekarang ni ja.
selamat hari guru kepada cikgu Mashitah iaitu guru kelas fit masa darjah satu dan dua ajar math dan bm...memang superb...cikgu ni baik sangat..lagi best cikgu nie ada banyak pen warna-warna...kiranya buku report untuk guru penuh warna-warni la...masa kecik-kecik dulu suka je usha pen cikgu...heehe..usha je tapi x pernah lak terfikir nak beli...ye la dulu mana la pandai guna pen..kalau beli pun buat rugi...sekolah rendah kan guna pensel ja...

x lupa juga kepada teacher mayandi(lupa la ejaan )cikgu yang paling digeruni oleh murid-murid tahun satu dan dua...teacher ni sangat garang buku latihan x boleh terlipat langsung dekat hujung-hujung..semua kerja teacher bagi semua siap..nak mampus kalau x siap...fit nak ucap berbanyak terima kasih dekat teacher....disebabkan teacher garang juga saya boleh jadi pandai la juga dalam subjek english nie waalupun x superb...teacher laili pun superb juga ajar bi masa drjah 4-6...sampai dah terhafal ayat untuk buat karangan dalam exam..macam dah jadi formula pulak...

seterusnya cikgu Rahimah....guru kelas masa tahun 3 yang sangat sporting dan best....kami mesti sambut birthday untuk semua orang...kiranya cikgu himpun la untuk berapa bulan pastu sambut....cikgu buat ban memang sedap...rasanya cikgu rahimah masih mengajar di sekolah yang sama lagi...disebabkan cikgula fit jadi peminat majalah kuntum..tiap-tiap  bulan mesti beli...fit faham konsep bundar pun masa darjah 3 cikgu buat tuisyen..terima kasih cikgu sampai sekarang fit dah x konfius...hehehe

ok masa darjah 4 ustazah adabiah yang jadi guru kelas..ala isteri pemain bola razi md din kot..(x sure sangat ejaan)best juga..masa darjah 5 dan 6 rasanya cikgu sofiah yang jadi guru kelas....memang best bila buat latihan dengan cikgu..latiahan karangan memang best la..perkara yang paling best masa nak bincang latihan pemahaman tu yg best..salah satu cubit perut dengan conteng muka dengan pewarna kot...nasib la kalau salah sepuluh-sepuluh cubitan la...jadi bila buat latihan kami semua buat berhati-hati. takut salah..budak-budak lagi mana nak pandai menipunya..semestinya jawab sejujur-jujurnya la....terima kasih cikgu..disebabkan latihan yang banyak saya dapat A dalam subjek bm...x lupa juga kepada cikgu Asmah masa tu cikgu x kawin lagi...cikgu ni memang cun la..cikgu asmah ajar sains memang garang la juga tapi best sebab boleh faham apa tu hipotesis dan sewaktunya..hehe

ok seterusnya kita ke fasa menengah pulak....
wah panjang bebenor dah ni...x pernah dibuat ni...
ok kita ringkaskan saja la ok dah penat nie

masa form 1 ok la best je baru masuk sekolah menengah kan..perangai keanak-anakan masih sebati lagi la dalam diri memasing...guru kelas masa tu cikgu rodziyah yang sangat cute sebab cikgu kecik molek je tetapi suara sangat nyaring ok...kalau masuk lab je mesti duduk depan punya...kalau boleh nak share meja dengna cikgu la..hehe...frust sangat kalu terlamabat orang lain duduk depan...jadi kalau waktu sains je mesti bergegas secepat kilat ke lab...memang best time tu study sains..waktu math pun best sebab cikgu cantik..nama cikgu tu ialah sharifah faridah..memang bergaya la...

masa form 2 tu dah jadi x best sangat sebab kena berpisah dengna kawan-kawan sebab tukar kelas...jadi cikgu sains pun cikgu lain...time tu memang down la sebab dah x boleh duduk depan dah...depa semua dah booking dah nama pun tukar kelas kiranya jadi orang asing semntara....duduk la fit di belakang..tahu-tahu je la kan...sampai la ke form 5 asyik duduk di belakang ja... tapi apa pun best study sains....thanks to cikgu noriah derani,cikgu zorina, dan semua cikgu.....

masa form 4 dan form5 best la jugak ambik aliran sains...boleh belajar fizik  dengan cikgu rosliza yang cantik dan sporting dan pandai masak sphageti...(sape nk tackle boleh la cikgu x kawin lagi..hehehe) teacher faiezah lagi sporting dan baik sangat..susah betul nak tengok teacher marah..dah rasa rapat je dengan teacher sebab 3 tahun kami belajar dengan teacher...ok skrang kita gerak ke waktu silam...hehehe x la subjek sejarah cikgu mastura...best  sangat tambah-tambah time cikgu buat boria...hehehe..sayang gila x sempat ambik dekat cikgu video tu...
ni gambar yang ada

cantik kan cikgu-cikgu fit nie...
ok kita ke pergi ke alam pra-u pulak
cikgu-cikgu pra-u memang terbaik la...cikgu safriza,norlee,faridah,azizah,hayati dan my beloved sir amin..
sir amin adalah guru kelas kami yang memang sporting ...
selamat hari guru saya ucapkan kepada cikgu-cikgu dan sila maafkan segala kesilapan dan kebiadapan saya sama ada sengaja atau tanpa disedari...i love you all..terimakasih kerana tidak lelah untuk mengajar...bukan salah guru sekiranya seseorang pelajar itu gagal atau tidak berjaya dengan cemerlang...hal ini demikian kerana sesuatu kejayaan bergantung kepada individu tersebut dan guru-guru telah memberi pelbagai tunjuk ajar kepada kita...gogo chaiyok fitrah....
rasa macam x sabar rasanya nak sambut hari guru yang terakhir untuk disambut sebagai pelajar atau BUDAK SEKOLAH esok...
best kot jadi budak sekolah kan kan kan...
entry untuk hari guru mungkin akan diupdate 2 minggu kemudian...itu pun kalau masih da dalam memori la..hehehe
ok penat la...kalau nak cerita semua mau x habis sampai pagi esok...

1 comment:

  1. cikgu dalam hidup kita mmg bnykkan dari kecil sampai besar.
    yang memberi ilmu semuanya digelar cikgu. nice blog btw.
    feel free visit my new post ye.
    and if dont mind komen la skaly. :)

    ReplyDelete

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...