Wednesday, 15 June 2011

hari ni hari rabu kan????apa yang patut kita buat????

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...

mula-mula fit nak minta maaf dekat my beloved DDD la...sebab dah jarang bagi dia makan..hehehe..
Dear DDD dah kena puasa dah sebab bulan Ramadhan dah hampir...kawan-kawan yang belum ganti puasa lagi cepat-cepat kita ganti bersama-sama sebelum terlambat....huhu

ok memandangkan dalam minggu nie mood fit not in good condition... jadi nak update blog pun x berapa nak best...lebih baik fit x update daripada update cerita yang sedih-sedih...sebenarnya fit sekarang super busy tapi saja ja nak update jugak untuk minggu nie...x sibuk macam mana asyik tangguh kerja ja...sekarang cikgu fit yang cuti bersalin dah mula mengajar kembali jadi semua kerja kena hantar la....fit rasa terharu sangat sebab cikgu fit ni sanggup mai sekolah untuk mengajar walaupun cuti bersalin x habis lagi...memang seorang cikgu yang bertanggungjawab...cikgu risau tinggal kelas lama sebab kami dah  dekat nak exam...

dah lari topik sebenarnya..hehhe...biasa la dah lama x luah dekat DDD ni....sebenarnya fit nak ajak korang semua berzikir bersama-sama memandang semuanya sibuk dengan study dan sebagainya...bila berzikir kita akan dapat ketenangan sedikit kan..bawah ni fit sertakan sedikit kebaikan berzikir

[1] seseorang hamba itu akan dapat membentengkan diri daripada bisikan syaitan.
[2] Selain itu orang yang berzikir akan dilimpahi keredaan Allah,
[3] dimurahkan ruang rezekinya,
[4] membangkitkan aura sahsiah peribadi murni,
[5] dapat menghidup dan menjernihkan hati.
[6] Demikian juga katanya mukmin yang senang berzikir itu akan mencapai taraf hampir dengan Allah,
[7] mengelakkan diri daripada sifat mazmumah seperti mengumpat dan mengeji.
[8] Manfaat lain ialah seseorang itu akan berupaya membina fikiran yang positif, dinamik
[9] dan bersedia hidup penuh berani.
[10] Terakhir yang dikirakan amat penting kepada kita ialah dapat menenggelamkan sifat munafiq.

credit to

jom kita berusaha bersama membasahkan lidah kita dengan berzikir...ni antara zikir yang selalu jugak fit amalkan...
fit ambik dekat pakcik google ja
disebabkan handphne fit rosak jadi zikir ni dah hilang..sekarang fit cai balik dan share dengan kamu semua...
jadi tunggu apa lagi jom lah kita baca zikir untuk hari rabu memnadangkan hari ni hari Rabu..

ok da bye..nak sambung buat kerja yang masihmenungu untuk disiapkan dengan kadar segera...
salam
anyeong

No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...