Thursday, 9 June 2011

wanita

Assalamualaikum

selamat petang...
hari ni fit nak bercakap tentang wanita pulak...sebenarnya wanita ni begitu istimewa kan...kalau kita dengar lagu pun banyak yang bertajuk wanita atau menceritakan pasal wanita kan....meh kita hayati lirik lagu nie...


wanita oleh dehearty
Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi
Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

layanla dulu lagu nie.

















kita layan la nasyid pulak...x best jugak kalau asyik layan kpop je kan...

ok sebenarnya nak kongsi lirik yang fit dah bold dan besarkan tu ja..hehehe..wanita sebenarnya untuk disayangi dan dilindungi...malangnya sekarang wanita yang jadi mangsa lelaki kan....nak keluar rumah pun takut sekarang ni...gegurl di luar sana jaga diri masing-masing tau.....

ok la bubye....
saranghae

No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...