Thursday, 5 January 2012

cara nak atasi kalau air tumpah atas laptop/netbook

Assalamualaikum,

hye selamat malam,ai rajin la pulak malam ni Fit update blog kan.Biasalah orang tengah mood rajin jadi baca je la apa yang nak dikongsi oleh Fit malam nie.

okay nak tanya sapa pernah tertumpahkan air kat atas laptop???
Apakah tindakan yang anda ambil waktu tu???
Apa perasaan anda??sudah tentu la tak terkatakan benda kesayangan la katakan..Itu pun Fit nak tanya..

Sebenarnya semua benda tu belum terjadi la kat Fit tapi nak kongsi juga dengan ampa semua apa yang patut kita buat apabila semua itu terjadi..Pertama sekali jangan panik dan tarik nafas dulu..Kedua terus cabut bateri dan charger adapter tanpa perlu fikir benda lain dah(anggap time tu peluang terakhir untuk anda hidup)..Ketiga biarkan laptop kering sendiri selama sehari lebih baik.Lagi lama lagi baik.Keempat bila dah yakin laptop kering baru mula on balik..

okay itu saja yang Fit nak konsi apa  yang Fit dapat melalui pembacaan hari nie.
nak taw lebih lanjut boleh klik sini







No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...