Thursday, 5 January 2012

Facebook vs facebookis

Assalamualaikum,

selamat petang..oh kelihatan tidak terurus my DDD ni kan..Entri ni adalah entri kedua bagi tahun 2012 dan orang lain sudah tentu entah yang keberapa entri telah diupdate kan..Fit bukan tak kesian dengan my DDD yang telah ditinggalkan sepi tanpa entri baru tetapi mood Fit kurang elok jadi lebih baik tak payah post entri...Fit takut nanti entri semuanya beremosi, kan tak elok dibaca..Nanti tak pasal-pasal ampa semua teremosi sekali kan..

okay back to the main point sebenarnya Fit nak ajak ampa semua join Facebookis yang baru beberapa jam saja Fit sign up..Not bad la tapi rasanya best la jugak buka akaun facebookis ni sebab memang boleh dikatakan kembar kepada facebook sebab kalau klon mestilah sama semuanya..facebookis ni nak lebih kurang macam mface.com tu..Hah sapa yang tak taw apa itu mface nak kena ketuk kepala sikit..Yela mface tu AC mizal yang buat orang Malaysia..Ampa semua jangan lupa nak join.Fit dah join..Tengok semua Fit dah join cakap apa lagi yang tak dijoin oleh Fit..Tapi yang pasti Facebook,twitter dan blogger la yang paling dihatikan..Lepas ni belum tentu lagi takut-takut Facebookis  dapat menawan hati  Fit pulak.

Bagi Fit semua best kalau kawan-kawan kita pun aktif  bersama.Tentulah tak bosan kan...Kebosanan melanda apabila seseorang tu online tapi tak ada kawan yang nak berinteraksi dengan dia..Itulah pentingnya bekerjasama dalam berinteraksi dalam laman sosial ni..Jangan asyik nak orang je tegur kita,sesekali tu kita la pulak yang tegur kan.Jadi tak akan ada la status yang berbunyi (apa guna kawan beriban kalau sombong) macam mana orang nak tegur kalau kita pun tak cuba jadi ramah..Jadi ramah pun kena la ada had dia nanti terlebih-lebih buat orang meluat..Tak pasal-pasal kawan beriban jadi beruban sebab orang unfriends.Fit pun akan unfriends juga tapi bergantung kepada sebab tertentu la..Sorry k kepada yang Fit tak approve dan unfriends.Setiap tindakan yang dilakukan mestilah ada sebab tertentu kan..Safety first..

Ampa semua jangan risau dan takut nak tegur sebab Fit akan layan  tapi dengan cara yang elok la.Kalau baru kenal ja tapi dah tanya yang bukan-bukan harap maaf anda pasti tidak dilayan dan mungkin akan segera di unfriends.Jadi kita haruslah berbudi bahasa dan bersopan santun kalau nak diri kita dilayan dengan baik.Betul dak???

Sebelum Fit berhenti menaip jangan lupa okay join this
www.mface.com
(sekarang under construction)


ni antara yang terbaru tak taw la pulak lepas ni muncul yang lain pulak


jangan lupa add fit

p/s:Mface tu ampa semua join lepas construction dah siap la ye..Sapa suruh lambat nak join.Biasala benda baru mesti banyak kelemahan kan..SAtu lagi Fit rasa dah lari jauh dari tajuk kan..whatever


daa
anyeong
papai

No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...