Wednesday, 16 May 2012

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum,

Selamat petang yang sejuk Fit ucapkan sebab dekat rumah baru saja hujan berhenti.Waktu hujan -hujan amcam ni memang best untuk tidur.:D Sekarang hujan selalu turun awal pagi kan.LAgi la buat orang mals bangun dari tidur.hehe

OK memandang hari ni 16 Mei 2012 merupakan Hari Guru jadi Fit rasa nak cerita sikit tentang hal yang berkaitan la kan.Kalau dulu waktu sekolah hari guru memang best sebab tak belajar dan boleh tengok cikgu menyanyi secara free.Bukan selalu nak tengok cikgu nyanyi kan.Tapi sekarang hanya mampu mengenang memori lama je la sebab dah tak boleh sambut kerana diriku kini bukan lagi pelajar sekolah.:(

Fit tertanya-tanya apa la aktiviti yang dilakukan untuk sambuatn kali ni.Tapi insyaAllah kalau ada rezeki mungkin Fit juga bakal ok bakal akan menjadi seorang guru dan boleh sambut Hari Guru sampai ke tua.Bakal je tak pasti lagi tapi kalau ada rezeki Alhamdulillah.Baiklah memandangkan tahun ni Fit tak sambut hari guru tapi nak juga masukkan gambar sambutan hari guru tahun lepas yang belum diupload lagi rasanya.

Jom kita tengok

ni  tunggu ketibaan semua guru

Cikgu-cikgu tunggu ketibaan pengetua

cikgu tengah bersiap sedia nak menyanyi

Ini sesi bergambar dengan cikgu-cikgu



time ni cikgu-cikgu tengah lawan isi air dalam botol
(banyak aktiviti tapi tak sempat nak snap picture)

Setelah penat bergelak ketawa tibalah time kami bergambar sesama sendiri


Cukuplah sikit-sikit nanti berat pulak.Pelajar pra-u je boleh pakai baju batik ye yang lain tak boleh.:)


Akhir sekali Fit ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru terutamanya Cikgu Tadika, SKJ, SMKJ dan SMKDSO dan tidak dilupakan juga kepada guru yang mengajar saya secara langsung atau tidak langsung.Jutaan terima kasih Fitrah ucapkan kepada cikgu-cikgu yang tidak pernah lelah dan bosan menyampaikan ilmu kepada diriku ini.Tanpa anda diri ini tidak mungkin pandai membaca,mengira dan menulis.Jasamu akan ku kenang selamanya.
P/s:siapa yang bakal p temuduga cikgu haruslah ingat tema sambutan hari guru tahun ni ye

 "Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara"


4 comments:

  1. rindunya zaman sekolah dulu~:))

    ReplyDelete
  2. yup..memang rindu walupun baru je tinggal zaman sekolah..=)

    ReplyDelete
  3. kenalkan sorang dua cikgu muda2.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. hehe rasanya kebanyakkannya dah ada pasangan kot..

    ReplyDelete

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...