Tuesday, 22 May 2012

Cikgu Sejarah yang Best :D

Assalamualaikum,

Hyep selmat petang semua,hari ni mesti yang ramai puasa kan memandangkan sekarang dah masuk bulan Rejab.Jadi Fit tak nak la tanya anda semua dah makan ke belum kang perut tiba-tiba jad lapar.

Ok sebenarnya Fit nak kongsi sikit dengan anda semua satu video ni.Video ni telah mengingatkan Fit dengan cikgu sejarah masa SPM dulu.Fit terjumpa video ni masa singgah baca entri di blog Yuyu Zulaikha.

Jom tengok sama-sama



Time kelas sejarah banyak yang pelajar yang tak suka sebab kena banyak baca kan dan semuanya tentang sejarah lampau.Tapi disebabkan cikgu Sejarah Fit ni sangat kreatif kami semua jadi tak bosan bila belajar sejarah.Kami selalu buat aktiviti macam boria(video tak sempat ambik dekat cikgu kalau tidak boleh tunjuk dekat anda semua),pop kuiz dan pergi hafal fakta  penting dekat depan cikgu.Memang seronok la time sejarah lagi-lagi bila cikgu terang dekat depan.Masa exam Fit bukan baca sangat hanya berbekalkan latihan, hafalan dan penerangan cikgu yang yang sangat kelakar macam cikgu Alex dalam video tu.Akhirnya, Fit berjaya mendapat A dalam subjek sejarah.

Terima kasih Cikgu Masturah Lau.Cikgu sangat comel dan kelakar bila cikgu terang sesuatu tajuk dengan penuh perasaan.

Bye
Salam

No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...