Monday, 31 January 2011

cita-cita ku

Assalamualaikum

hai hai hai
haha rindu kat aku x????
rasanya dah dua hari kot x update blog..hehe
tengok DDD pun sedih ja sebab korang x singgah sini
ni semua angkara tuan punya belog  malas nak update
(sorry ye DDD ku sayang i tengah sibuk g jalan-jalan ngn kawan-kawan wat persediaan tuk raya)
sebenarnya tumpang wat semak kat cp je pun...
jangan sedih lagi taw
i tengah nak update dah nie
lepas ni u x sunyi dah

ok la I sebenarnya nak story morry la sikit ngn korang pasal cita2
semua orang ada cita-cita kan
cita-cita aku selalu berubah mengikut arus perdana(apa punya orang la kan)

time sekolah rendah dolu-dolu aku bercita-cita nak jadi seorang guru
semua ni mungkin terpengaruh 
 bila g sekolah best tengok cikgu pakai cantik2
pastu boleh conteng-conteng dekat papan hitam(zaman i dulu guna kapur g )
i ni sebnarnya ada hobi pelik sikit
i selalu kutip kapur yg patah2 atau dah pendek bawa balik rumah ok
ye la nak ambik yg  baru nanti cikgu marah harta kerajaan katakan
nak tau i wat apa ngn kapur tue??
bila balik  i pulak jadi cikgu dekat rumah
anak-anak murid semestinya teddy bear dgn anak patung
(lebih kurang reycle la x membazir sangat nak beli semata-mata tuk ngajar teddy bear kan)
tapi
 bila dah naik menengah
cita-cita i pun berubah untuk menjadi seorang pharmacist/doktor(pembedahan palstik)
ye la dah belajar pun aliran sains tulen kan
x kan nak jadi peguam kot..huhu
tapi semua impian tue sudah lebur menjadi debu
( sebab diri sendiri yang bakar impian tu padan muka)
ok adik-adik jangan ikut perangai cam akak kau ni ye

sekarang bila dah naik pra-u ni
cita-cita i pun beralih arah
nak jadi ahli ekonomi
boleh ke??
bila tengok nombor je dah berpinar-pinar mata ni
insyaallah kalau diizinkan tuhan dengan usaha yang sedang  dgiatkan

ok la yang pasti
minat aku terhadap seni masih utuh
seni hiasan dalaman 
tapi jodoh aku bukan dengan seni
jadi kami x dapat bersatu

wah panjang jugak entry aku kali nie
rasanya dah lama x wat entry panjang-panjang
ok da bubye





No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...