Tuesday, 27 December 2011

Pra-u 2B - time kelas BM1

Assalamualaikum,
selamat petang,
hari nie ampa semua nak dengar baca tentang kisah cinta sekolah apa pulak??hmm..Fit rasa nak share dengan ampa semua time class Cikgu F yang mengajar  Bahasa Malaysia kertas 1..selalunya kelas BM ada selepas rehat dan sebelum balik.Hari Ahad dan Isnin..

Fit dan geng bising pernah sekali terlewat masuk kelas..biasanya la kami memang orang yang terakhir yang meninggalkan kantin..kebetulan hari tue jadual baru kami boleh terlupa nak naik awal sebab selepas rehat kelas BM 1..Kami semua takut nak masuk sebab cikgu dah masuk awal nasib baik mood cikgu baik kalau tidak pedih la telinga kami..selepas hari tu setiap kali da kelas BM mesti naik awal sikit dari biasa..kelas BM je la rasanya..hehe

Kelas cikgu Faridah agak boring pada mulanyaiaitu masa Pra-u 1b..Kelas ni jadi boring sebab asyik dengar pembentangan yang kurang menarik..jangan marah ye kawanku..i'm sure u all pun mempunyai perasaan yang sama macam sayafit kan..tapi semua keboringan hilang setelah selesainya proses pembentangan..nak tau kenapa???sebab bila dah habis bentang kami dah mula buat latihan.bila dah buat latihan baru la perasaan bahawa banyak benda yang kami tak faham time pembentangan tu..nak faham macam mana dengar pun sambil berkhayal rasanya.badan je dalam kelas tapi fikran melayang entah ke mana.

Semua khayalan tu hilang apabila masuk Pra-u 2B..Kami mula faham bila buat latihan dan berbincang dengan cikgu..Tapi kami paling takut bila cikgu tanya tajuk berkaitan fonologi .ye la semua pakat tergeliat lidah bila nak sebut bunyi vokal..Prestasi kami semakin meningkat bila dah bnayak buat latihan soalan tahun-tahun lepas.

walau apapun kami semua berharap akan dapat A dalam subjek bahasa Malaysia kertas 1.thanks cikgu sebab selalu saja ada masa untuk kami..

No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...