Wednesday, 18 January 2012

cara daftar dan pasang cbox

Assalamualaikum,

hyep selamat pagi semua,dah lama rasanya tak buat entri pagi-pagi Okay memandangkan sekarang shoutmix kena bayar jadi kita yang nak save duit boleh la beralih arah kepada cbox pulak.:)Fit baru tersedar baru-baru ni yang Fit memang pengguna cbox bukannya shoutmix.Fit sedar pun time semua orang kecoh shoutmix kena bayar kalau tidak tak sedar rasanya.Fit sampaikan dah buang cbox tu dari blog gara-gara takut kena bayar..hehehe..lawak gila bila dah sedar.Tapi sekarang dah letak balik.jadi kepada newbies meh la join sekali cbox ni.Tak tau caranya??tak pa nanti Fit ajar..

ok let's go,
1)pergi dekat site ni dulu cbox 
2)lepas tu sign up


3)isi form dulu


4) edit cbox anda bagi cantik 
godek-godek sendiri la untuk tukar warna,layout tu semua ada.

5)bila dah siap edit anda perlu publish.publish tu ada di sebelah word look & feel tu

6)okay bila dah copy code tu anda perlu :sign in blog

7) klik design

8)add a gadget

9) add html

10) paste code cbox dan save

ok siap dan anda boleh preview blog anda.
selamat mencuba

akhirnya siap juga tutorial ni tak sangka dari pagi sampai tengah hari..hehehe

No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...