Wednesday, 18 January 2012

tutorial masukan lagu dalam blog

Assalamualaikum,

selamat malam dan selmat pagi bagi hanya beberapa minit ja lagi.Fit harap semua aktiviti anda sepanjang hari ini berjalan lancar.Okay fit nak pendek kan sikit mukadimah kali ni sebab memandangkan sekarang waktu yang sangat sesuai untuk beradu.


Jom kita bertuto cara nak letak lagu dalam blog.Fit tau ada sesetengah blogger yang tak suka blog yang ada lagu kan tapi ada yang suka.Fit la contoh yang terbaik di sini.Memang tak boleh la kalau blog Fit sunyi je jadi kena letak juga walaupun instrumental.Tapi ingat jangan letak lagu yang boleh menyebabkan pembaca terkena serangan sakit jantung free of charge.Letak la lagu yang sedap didengar.:).ok stop stop dah ter'over' pulak.
satu lagi amran tutorial ni hanya untuk blogger yang baru-baruu nak berjinak dalam dunia blog..Pergi jauh-jauh yang dah pandai.


sebelum tu pilih lagu dulu ye kat sini  copy code lagu yang telah dipilih

step 1 klik DASHBOARD ----> DESIGN ----> ADD A GADGET ----> HTML/JavaScript

lepas klik html tu tolong copy dan paste code lagu anda dalam box tersebut
last jangan lupa save okay.

okay kalau tak faham juga nanti bila ada masa Fit wat tuto guna gambar pulak..sekarang dah tak larat nak copyscreen bagai lagi pun semail saya dah panggil.:D,

good luck

p/s:next time Fit buat tutorial untuk lagu dari youtube pulak k.


No comments:

Post a Comment

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...