Tuesday, 28 February 2012

Feast of The God

Assalamualaikum,

Hellooooooo dan selamat petang,Anda semua apa khabar dan sedang buat pa sekarang???Sudah tentu la tengah online dan baca blog kan..Sudah gaharu cendana pulak sudah tahu bertanya pulak.Betul ke nih???.ok sebenarnay Fit nak kongsi satu lagi kdrama yang Fit rasa best dan tengah layan buat masa sekarang selain Dream High 2 dan The Moon that embraces the sun..Semua kdrama ni Fit tengok online saja.Semua drama ni drama baru bagi tahun 2012 masih panas lagi tau..Satu je kelemahan kalau tengok drama baru tak boleh tengok secara marathon.:(Kena tunggu macam tengok dekat tv biasa..

Eh eh eh, tajuk apa drama tu time intro pun  tak sebut tajuknya.Eleh jangan buat  terkejut sebab dekat title post ni kan dah tertera tajuk Feast of The God..Jom tengok pelakon pelakon utama drama ni jom




 Sung Yu Ri as Ha In Joo/ Go Joon Young
(Romance Town)



Joo Sang Wook as Choi Jae Ha
(Thorn Birds)



Lee Sang Woo as Kim Do Yoon



Seo Hyun Jin as Song Yeon Woo/ Ha In Joo


Ok cukup la tahu pelokon utama dia ye.Kalau nak tau lebih lanjut kena la search dan tengok sendiri kan.

Drama ni kisah tentang Restoran Makanan Tradisioanl Korea yang dikenali sebagai Arirang.Ha In Joo ni anak kepada pemilik restoran tu yang hilang time kecik-kecik.Lepas In Joo jatuh laut mak dia tak boleh terima hakikat kata anak dia dah mati.Kebetulan time tu ada seorang budak ni mak dia mati dan pakai rantai milik In Joo jadi mak In Joo pun anggap tu anak dia.Budak tu nama dia Song Yeo Woo tapi ayah In Joo suruh dia tukar nama jadi Ha In Joo sebab kesian dekat isteri dia.Rahsia tu hanya ayah dia yang tau.Mak In Joo fit tak pasti..Ha In Joo pun kena hantar p luar negara sebab takut orang tau dia bukan In Joo yang sebenar.
Ha In Joo yang sebenarnya masih hidup dan dijaga sehingga remaja oleh ayah angkat dia dan di beri nama Go Joon Young kat Pulau Oh Do..Akhirnya ayah angkat Joon Young buat keputusan nak bagi balik Joon Young dekat keluarga dia tapi Joon Young tak sempat nak jumpa pun dengan ayah kandung dia lepas dengar kedai milik ayah angkat dia kena jual.Ayah angkat Joon Young pun pindah dan tinggal Joon Young sorang diri.
lepas beberapa kejadian Go Joon Young pun diambil bekerja di restoran Arirang dan jadi calon untuk menguruskan restoran disebabkan bakat memasak yang ada dalam diri dia.Jadi Ha In Joo palsu perlu bersaing dengan Go Joon Young untuk jadi pewaris restoran..

Ok lepas ni banyak la konflik dan pertandingan memasak antara depa dua..Jadi kalau nak tau selanjutnya kena la tengok k.Tak sabar rasanya nak tau macam mana Go Joon Young boleh tau yang dia sebenarnya Ha In Joo..Episod drama ni sebanyak 32 dan agak panjang.Bulan 5 nanti baru habis..Drama ni Fit rasa macam tengok balik drama Jewel In The palace a.k.a Dae Jang Geum..

ok lah babai penat nie Fit menaip sinopsis menurut pemahaman Fit tentang drama ni..Tengok dekat maaduu ye dan ejaan nama pun agak lain dalam maaduu so chill ya bila dah tengok drama tu nanti jangan terkejut beruk.

anyeong
salam


1 comment:

thanks for your comment lain kali datang lagi

Lucky Charms Rainbow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...